Top 8 Onsen in Tokyo (zen worden in prachtige spa's) - Tokyo.nl (2024)

Top 8 Onsen in Tokyo (zen worden in prachtige spa's) - Tokyo.nl (1)

In Tokyo zijn er meerdere heetwaterbronnen – de zogenaamde Onsen. Hier kun je je heerlijk terugtrekken en bijkomen van alle drukte die Tokyo met zich meebrengt. Het bezoeken van een onsen is dan ook een van de meest relaxte ervaringen die je kunt hebben op vakantie in Japan. Maar, welke onsen in de hoofdstad zijn nu het leukst, meest uniek of hebben de beste faciliteiten? Hieronder vind je een top 8 van de beste onsen heetwaterbronnen in Tokyo.

Gebruik de onderstaande links om direct naar één van onze favoriete onsen te springen:

  1. Oede Onsen Monogatari
  2. Toshimaen Niwa-no-yu
  3. Spa LaQua
  4. Tokyo Somei Onsen
  5. Times Spa Resta
  6. Yama no yu Onsen
  7. Saya no Yudokoro
  8. Mikokuyu

Verboden toegang voor…

Het bezoeken van een onsen is heerlijk, maar niet iedereen wordt zomaar toegelaten. Zo word je in veel onsen toegang geweigerd als je tatoeages hebt. Dit verschilt echter per onsen, dus check dit eerst voordat je een onsen kiest. Daarnaast is het in elke onsen, vanwege hygiënische redenen, verboden toegang voor vrouwen die menstrueren.Bijna alle spa’s zijn ook gescheiden. Dus samen romantisch naar een onsen zit er helaas niet in.

Etiquette in onsen

Top 8 Onsen in Tokyo (zen worden in prachtige spa's) - Tokyo.nl (2)

Val je binnen de regels van het onsen, dan ben je er nog niet. De Japanners houden van regeltjes en daarom is het belangrijk om je aan de badhuis etiquette te houden.

Top 8 Onsen in Tokyo (zen worden in prachtige spa's) - Tokyo.nl (3)

Kom je de onsen binnen, ga dan de juiste kleedkamer (man of vrouw) in en kleed je helemaal uit. Geen zwembroek, geen bikini, gewoon in je Adams- of Eva kostuum. Wel mag je een klein handdoekje meenemen. Vervolgens moet je jezelf zorgvuldig schoonmaken. Dit kan in of naast de kleedkamer in een aparte ruimte. Zo, nu ben je klaar om de daadwerkelijke onsen te betreden. Als je het prettig vindt, kun je het handdoekje gebruiken om bepaalde lichaamsdelen te bedekken wanneer je naar de onsen toeloopt. Let op: de handdoek mag niet het water in. Maak in het bad niet te veel lawaai en blijf niet onnodig lang hangen. Na afloop kun je je nog even afspoelen, afdrogen en vertrekken.

Sommige onsen hebben ook andere welness-faciliteiten, waaronder stoomruimtes, sauna’s en massages. Zijn deze aanwezig, maak hier dan zeker gebruik van. Heb je honger? Veel onsen hebben een klein restaurantje waar je lekker kunt eten.

1. Oedo Onsen Monogatari

Top 8 Onsen in Tokyo (zen worden in prachtige spa's) - Tokyo.nl (4)

In de wijk Odaiba vind je Oedo Onsen Monogatari, een park vol verschillende heetwaterbronnen. Naast de heetwaterbronnen – de onsen – vind je hier ook andere baden, zoals een rotemburo (een buitenbad), een neyu of een kinu noyu. Elk van deze baden zou een ander effect hebben: de een zorgt voor een gevoel van openheid, de ander juist voor betere bloedcirculatie. Naast genieten van de heerlijke baden kan er hier worden gegeten in een van de restaurants. Overnachten is ook een mogelijkheid, evenals het huren van een privé-onsen. Oedo Onsen Monogatari is vrij groot en massaal en is daardoor niet per se een authentieke ervaring. Gelukkig maken de variatie op gebied van baden en de eetgelegenheden dit helemaal goed.

Adres: Tokyo, Koto, Aomi 2-6-3
Prijs: 2786 yen doordeweeks, 2988 yen in het weekend.
Website: https://daiba.ooedoonsen.jp/en/
Bereikbaarheid: 2 minuten lopen van Telecom Center Station (Yurikamome Line)

2. Toshimaen Niwa-no-yu

Toshimaen Niwanoyu is net zoals Oedo Onsen Monogatari een grotere onsen met een gevarieerd aanbod. Er zijn meerdere baden (onsen), een buitenbad en een grote Japanse tuin. Ben je hier, dan vergeet je haast dat je in het drukke Tokyo bent! Ook kun je je hier laten masseren, is er een gedeelte waar je met zwemkleding in mag en is er een jacuzzi. Niet de meest authentieke ervaring, maar dat is niet per se nodig om tot rust te komen. Wat ook ideaal is, is de centrale ligging. Ben je in Ikebukuro of Shinjuku, dan ben je in no time bij deze onsen.

Adres: 3 Chome-25-1 Koyama, Nerima City
Prijs: 2350 yen
Website: http://www.niwanoyu.jp/niwa/
Bereikbaarheid: 1 minuut lopen van Toshimaen Station

3. Spa LaQua

Spa LaQua is eigenlijk meer een sento (een ander soort badhuis), maar dit grote complex in Tokyo Dome City heeft verbazingwekkend veel voorzieningen. Denk hierbij aan een openlucht rotenbure bad, een massage bad en een veelvoud aan wellness en beauty-behandelingen. Een apart gedeelte van Spa LaQua, de zogenaamde Healing Baden zone, heeft meerdere sauna’s. Houd je van massages, dan zit je hier ook op de juiste plek. Er is namelijk een breed aanbod van verschillende massages. Van Thai massages tot Koreaanse body scrubs. Kortom, een echte alles-in-een wellness ervaring!

Adres: 1-1-1 Kasuga, Bunkyo-ku
Prijs: 2634 yen
Website: http://www.laqua.jp/spa
Bereikbaarheid: 3 minuten lopen van Korakuen Station

4. Tokyo Somei Onsen

Deze onsen staat bekend om haar prachtige kersenbloesems, maar ook buiten de lente is Tokyo Somei Onsen zeker een bezoekje waard. De ervaring hier is wat authentieker dan in de hierboven beschreven badhuizen. Wat deze onsen onderscheidt van andere is het feit dat het water van de baden gefilterd is. Hierdoor heeft het water geen sodium chloride geur of kleur. Naast de onsen zijn er hier ook andere faciliteiten, waaronder een sauna. Een ander voordeel van Tokyo Somei Onsen is de prijs. Daar waar entree voor de luxere, grotere badhuizen al snel 3000 yen kost, bedraagt de entree hier slechts 1300 yen.

Adres: 5-4-24 Komagome, Toshima-ku
Prijs: 1296 yen
Website: http://www.sakura-2005.com/
Bereikbaarheid: 6 minuten lopen van Sugamo Station

5. Times Spa Resta

Times Spa Rest wordt beschouwd als een van de meest authentieke spa-complexen van Tokyo. De locatie van dit badhuis zal je verrassen. Het bevindt zich namelijk op de 10e tot 12e verdiepingen van een gebouw in Ikebukuro. Desondanks is dit een heerlijke plek om een luie dag door te brengen. Mannen en vrouwen worden hier strikt gescheiden. Beide hebben toegang meerdere baden, een sauna, een rotenburo(een bad met water uit een geiser) en zelfs een terras met ligstoelen. Voor de vrouwen zijn er ook beauty-behandelingen.

Adres: Times Station Ikebukuro 10-12F, 4-25-9 Higashi-Ikebukuro, Toshima-ku
Prijs: doordeweeks 2850 yen, ‘s weekends 3250
Website: http://www.timesspa-resta.jp/
Bereikbaarheid: 7 minuten lopen van Ikebukuro Station

6. Yama no yu Onsen

Yama no yu Onsen is een retro, openbaar badhuis dat er nog exact hetzelfde uitziet als tijdens zijn opening in de jaren ‘60. Hierdoor is het een van de meest unieke en pittoreske badhuizen in de omgeving van Tokyo. Op de muur van de de kamer waarin het onsen zich bevindt, is een prachtige muurschildering van Mount Fuji. De ronde onsen is opgedeeld in twee delen: een massagebad en een zogenaamd aromabad. Het aromabad heeft elke dag een andere geur. Naast de onsen zelf is er ook een stoomkamer. Deze onsen ligt wat verder van populaire wijken zoals Shinjuku, Shibuya of Chuo maar is zeker een aanrader!

Adres: 1-47-12 Kanamecho, Toshima-ku
Prijs: onbekend
Website: onbekend
Bereikbaarheid:
8 minuten lopen van Kanamecho Station

7. Saya no Yudokoro

Het water van Saya no Yudokoro wordt opgepompt vanuit een heetwaterbron 1590 meter in de grond en heeft een karakteristieke groen-blauwe kleur. Het verhaal gaat rond dat dit sodium chloride rijke water goed zou zijn voor je gezondheid! Daarnaast is deze authentieke onsen onlangs gerenoveerd, heeft het een prachtige Japanse tuin, een openlucht rotenburo, een stoomkamer, een sauna en een restaurant met uitzicht op de tuin. Voor dit alles betaal je overigens slechts 870 yen! Dus, heb je een laag budget maar wil je toch een authentieke onsen bezoeken, dan moet Saya no Yudokoro bovenaan je lijstje staan.

Adres: 3-41-1 Maenocho, Itabashi-ku
Prijs: 870 yen doordeweeks, 1100 yen ‘s weekends
Website: http://www.sayanoyudokoro.co.jp/
Bereikbaarheid:
10 minuten lopen van Shimura-Sakaue Station

8. Mikokuyu

De onsen Mikokuyu heeft een gave, traditionele sfeer en heeft ondanks zijn relatief kleine formaat meerdere baden. Het interieur van deze onsen is prachtig. Dit is vooral te danken aan de prachtige en enorme muurschildering. Is dit de eerste keer in een onsen en ben je niet goed gewend aan het hete water, vrees dan niet. Hier vind je verschillende kleine baden, elk met een andere temperatuur. Van lauw tot haast kokend heet!

Adres: 3-30-8 Ishiwara, Sumida-ku
Prijs: 870 yen doordeweeks, 1100 yen ‘s weekends
Website: http://mikokuyu.com/
Bereikbaarheid: 10 minuten lopen van Honjo-Azumabashi Station

Nog tips voor andere lezers?

Heb jij nog andere leuke badhuis tips voor andere lezers in Japan? We horen ze graag! Bekijk ook eens de warmwaterbronnen van Beppu, Iya Vallei, Hakone, Matsumoto of Takayama. Deze plekken liggen allemaal in de ongerepte natuur en kennen veen warmwaterbronnen inclusief onsen.

  1. Dorien07/07/2023 bij 20:35

    Antwoord

    Leuke site! Planning voor 1e x tokio in september. Gelezen dat er stickers worden gebruikt voor bedekking tattoo. Iemand ervaring mee? Ik heb een kleine tattoo van een vlinder, maar verheug mij op onsen bezoek.
    Hopelijk lukt dat met bedekking tattoo. Graag tips !

  2. Kim van der Voort27/03/2023 bij 14:00

    Antwoord

    super leuk om dit allemaal te lezen. zou je er ook bij kunnen vermelden welke onsen je in mag met tattoos?

    1. Tokyo.nl28/03/2023 bij 20:26

      Antwoord

      Thanks Kim! Dat is inderdaad een goede toevoeging! Ik heb er zelf nooit zo op gelet omdat ik geen tatoeages heb maar snap dat deze vraag voor veel mensen handig is om te weten. Ik zal er volgende keer eens beter op letten!

  3. Tom de Jong10/08/2022 bij 14:40

    Antwoord

    Wat zijn de Japanse onsen toch altijd een baken van rust. Als je op vakantie bent dan mag je een onsen niet overslaan! Na een bezoek ben je herboren en totaal ontspannen. Heb wel respect voor de Japanners en hun onsen gebruiken. Dus goed douche/wassen vooraf en niet teveel herrie maken!

Geef een reactie

Top 8 Onsen in Tokyo (zen worden in prachtige spa's) - Tokyo.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6303

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.